طرز تهیه حلوا زعفرانی خانگی با آرد سفید
حلوا دسر سنتی ایرانی؛ همه ما حلوا رو تو مراسم شادی و جشنهای مذهبی دیدیم، هم مراسم ختم وعزاداری، تو نذریهای ماه رمضان و محرم که خیلی استفاده میشه، در کل حلوا از دوران قدیم تو سفرهی ما ایرانیها بوده.
درست کردن حلوا صبر و حوصله میخواد، چون آرد باید خوب هم زده شه، تا حلوا خوب و خوشرنگ بشه.
حلوای زعفرانی ویتامین B و C داره و دسری پر انرژی، مقوی و بخاطر داشتن زعفرون شادی آوره. چون زعفران باعث توازن اندازه سرتونین و دوپامین تو بدن میشه و مادهای به اسم کروسین داره، کروسین یه مکمل داروییه که خاصیت ضد افسردگی و شادی آوری داره.
تاریخچه حلوا رو بدونیم:
حلوا از گندم تهیه میشه، گندم هم از زمانهای قدیم با مراسم سوگواری و غلبه روح بر پلشتی مرگ، ارتباط داشته. تو زمانهای قدیم و ادیان مختلف، نان گندم جزء چیزهایی بوده که به مردگان تقدیم میکردن. روغن هم مادهای حیوانیه. ترکیب روغن و آرد (دو جهان حیوانی و گیاهی) نشون دهندهی وحدت واتحاد کیهانیه.
حلوا نوعی خوراکی همه پسند و خوش طعمیه که انواع متفاوتی داره.
10 نوع حلوا:
- حلوا زعفرانی
- حلوا شیره
- حلوا خرما
- حلوا هویج
- حلوا زنجبیل
- حلوا لبو
- حلوا آناناس
- حلوای شیر
- حلوا زرده
- حلوا کدو
مواد لازم برای تهیه حلوای زعفرانی مجلسی خوشمزه برای دو نفر:
- آرد سفید: 1 لیوان
- روغن یا کره: نصف لیوان
- شکر: 3/2 لیوان
- گلاب: به مقدار دلخواه
- آب: نصف لیوان
- زعفران سابیده: به مقدار دلخواه
- پودر هل: 4/1 قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوای زعفرانی مجلسی:
- ابتدا قابلمه رو روی حرارت ملایم میذاریم و شربت رو درست میکنیم، برای این کار نصف لیوان آب همراه با شکر مخلوط میکنیم، تا شکر به خوبی حل بشه. بعد پودرهل و زعفرانی را که از قبل دم کردهایم (روشهای دم کردن زعفران مطالعه کنین) به مواد اضافه میکنیم، تا چند دقیقه بجوشه و مایع غلیظ بشه.
- آرد رو دو بار الک میکنیم، تا کاملا یکدست بشه و بعد تو قابلمه دیگه میریزیم و روی حرارت ملایم تفت میدیم. باید به طور مرتب هم بزنیم، تا آرد ته نگیره و نسوزه، تا زمانی تفت بدیم، که خامی آرد کاملا از بین بره و رنگش تغییر کنه و طلایی بشه.
- روغن و یا کره رو به آرد اضافه میکنیم و هم میزنیم، تا رنگ حلوا قهوهای کمرنگ بشه.
- آرد تفت داده شده رو، روی حرارت خیلی کم میذاریم و شربتی که تو مرحله یک درست کردیم رو (مخلوط آب، شکر و زعفران) اضافه میکنیم و حسابی هم میزنیم، اگر آرد به صورت گلوله گلوله بود و یا حلوا شل بود، نگران نباشین، با هم زدن مواد درست میشه.
- تو مرحله آخر گلاب روهم به حلوا اضافه میکنیم و حدود 3 دقیقه هم میزنیم، تا حلوا شل نشه.
بهتره که تا حلوای شما داغه تو قالبی که دوست دارین بریزین، تا فرم قالب بگیره، چون اگه سرد بشه سفتتره و راحت فرم نمیگیره.
همچنین بخوانید:
تزئین حلوا:
تزئین حلوا برای مهمانی و مجالس مختلف متفاوته.
- میتونین از پودر دارچین و پودر نارگیل، خلال پسته، خلال بادام و گردو استفاده کنین.
- مقداری حلوا تو کاغذ شکلات بذارین و با پودر پسته تزئین کنین.
- تو نونهای سنتی یا نان لواش، بذارین و برش بدین.
- وسط نان رولت حلوا بذارین و بپیچین.
- حلوا داخل نان شیرینی خامهای پر کنین.
- میتونین مقداری حلوای خوشمزه بین دو تا نان بستنی بذارین و نوش جان کنین.
نکات مهم در تهیه حلوا:
- برای عطر بیشتر حلوا، بهتره گلاب رو طبق دستور مرحلهی آخر اضافه کنین. اگر دوست داشتین میتونین گلاب رو همراه با آب همون مرحلهی اول اضافه کنین، فقط دقت کنین که، جمع میزان آب و گلاب، در کل به اندازهی یک لیوان بشه.
- برای خوشرنگتر شدن حلوا باید، بیشتراون رو تفت بدین، تا رنگ حلوا، مایل به قهوهای و آرد خوب سرخ بشه، دقت کنین که آرد نسوزه، چون آرد سوخته مزه تلخی به حلوا میده. اگه آرد رو به اندازه کافی تفت ندین و یا روغن و کره را زود به حلوا اضافه کنین، رنگ حلوا روشنتر میشه.
- اگر آرد برنج نداشتین، میتونین جایگزین از آرد سنگک هم استفاده کنین.
- برای جلوگیری از سوختن حلوا، از شعله پخش کن استفاده کنین، تا حلوا کاملا جا بیفته.
- شربت رو یکجا اضافه نکنین، تا حلوای شما شل نشه. اضافه کردن شربت رو تو چند مرحله انجام بدین.
منبع: rocook