کتلت شکم پر یک شام عالی برای کسانی که از خوردن سیب زمینی لذت میبرند لازم به ذکر است مواد اصلی این غذا سیب زمینی است و شما نباید زیاد از مواد گوشتی استفاده کنید فقط به میزان کم از گوشت استفاده کنید 

کتلت شکم پر

طرز تهیه کتلت شکم پر خوشمزه

سیب زمینی پخته و رنده شده ۴ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
نمک و فلفل و ادویه به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
زرشک یک سوم لیوان
پیاز ۱ عدد
جعفری خرد شده ۳ قاشق

همچنین بخوانید :انواع پیش غذا با نان تست

طرز تهیه کتلت شکم پر :

پیاز را نگینی خرد می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی شود. زردچوبه و گوشت و نمک و ادویه و فلفل را اضافه می کنیم. وقتی خوب گوشت تفت خورد، زرشک شسته شده را اضافه می کنیم و در آخر، جعفری را می ریزیم و حرارت را خاموش می کنیم.

زرده های تخم مرغ را با سیب زمینی رنده شده و نمک و فلفل خوب مخلوط می کنیم.

از مواد به اندازه یک نارنگی برمی داریم و کف دست باز می کنیم و از مواد گوشتی داخل آن می ریزیم و جمع می کنیم و در دست فرم می دهیم.

سپس در سفیده تخم مرغ زده شده، می غلتانیم و در روغن داغ سرخ می کنیم.

حرارت متوسط رو به بالا باشد، چون مواد پخته شده است و فقط نیاز به سرخ شدن دارد.

کتلت شکم پر

کتلت شکم پر

خواص سیب زمینی

جدول متوسط مواد مغذی موجود در سیب زمینی بر حسب درصد

ماده مغذی

مقدار ( درصد )

آب 8/77

پروتئین 1/2

چربی 1/0

سلولز 5/0

نشاسته و قند 5/18

خاکستر و مواد معدنی 1

ویتامین C

25 میلی گرم در 100 گرم

پخت آن بصورت تنوری و کباب شده موجب حفظ خاصیت سیب زمینی می شود ، ولی تهیه آن بصورت سرخ کرده و چیپس که در کشور ما معمول است بدترین نوع پخت این ماده غذایی مفید است. خوردن این شکل سیب زمینی برای اطفال مضر است و برای بزرگسالان نیز به دلیل روغن زیاد مشکل زاست ، مگر با توری روغن آن کاملاً جدا شود.
سایر خواص سیب زمینی :

– سیب زمینی ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای کلیه و مثانه مفید است.

– سیب زمینی حاوی آنزیم هایی است که برای التیام زخم های معده بسیار مفید است و برای تسکین مواضع متورم خارجی ، پخته آن را گرم بر روی محل آسیب دیده می گذارند که موجب التیام خواهد شد.

– ضماد خام آن را روی محل سوختگی و پلک ورم کرده می گذارند ( البته باید کاملاً استریل باشد ) و بسیار تسکین دهنده است.

کتلت شکم پر

چند نکته خانه داری در مورد سیب زمینی :

– اگر خورشت یا آش شما کمی شور شد ، تکه های سیب زمینی را در آن بریزید تا نمک اضافی را به خود جذب کند.

– پوره خام آن با شیر ماسک خوبی برای پوست شماست.

– اگر پوست سیب زمینی را در کتری جرم گرفته بجوشانید قشر آهکی را بر طرف می کند.

– برای بر طرف کردن سم سولانین آن، می توانید آن را در آب و سرکه بپزید و آب پخت را دور بریزید.

یک نکته مهم:

جوانه زدن سیب زمینی باعث افزایش سولانین شده و مصرف زیاد آن موجب مسمومیت می شود. پس جوانه ها و قسمتهای سبز زیر پوست را کاملاً جدا کنید.

بهترین روش نگهداری سیب زمینی در منزل :

آن را در حجم کم در جعبه های چوبی که از کف انبار یا محل نگهداری 40 سانتیمتر فاصله داشته باشد قرار دهید. دمای محل نگهداری بهتر است 4 درجه بالای صفر و نیز تاریک باشد که از جوانه زدن آن جلوگیری شود.

من داخل قالب سیلیکونی دونات سایز متوسط درست کردم. به این ترتیب که مواد سیب زمینی را یک لایه به کمک قیف داخل قالب ریختم و بعد مواد گوشتی و سپس یک لایه دیگر مواد سیب زمینی. بعد از اینکه قالب ها به این ترتیب پر شدن برای یکی دو ساعت درون فریزر گذاشتم تا خودش را بگیرد و فرم دونات پیدا کند. بعد از این مدت، کتلت های دوناتی شکل را، از قالب ها جدا کردم و درون سفیده و کنجد زدم. درون روغنم کمی زردچوبه هم زدم. با این مقدار ۶ عدد کتلت دوناتی سایز متوسط داد و مواد گوشتی هم زیاد آمد که برای مصرف لازانیا یا میکر کنار گذاشتم.

درصورتیکه مواد سیب زمینی را دو برابر کردید، نیازی نیست مواد گوشتی را بیشتر درست کنید.

منبع:نوآک