آموزش قیمه بوشهری

خورش قیمه یکی از خورش های سنتی ایرانی است که به روش های مختلفی تهیه میشود اما قیمه بوشهری کمی متفاوت تر از باقی قیمه ها است. قیمه بوشهری با نخود لپه محلی درست میشود و بعد از پخت آن را میکوبند طوری که مثل حلیم میشود، با ما همراه باشید تا برای شما قیمه بوشهری را درست کنیم.

 

قیمه بوشهری

مواد لازم برای قیمه جنوبی :

  • گوشت پخته شده : 200 گرم
  • پیازسرخ شده : 2 عدد
  • نخود لپه محلی پخته شده : 200 گرم
  • سیب زمینی پخته شده : 2 عدد
  • گلاب : یک استکان
  • آب گوشت : 2 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع : به میزان لازم
  •  نمک، فلفل ، زرد چوبه ، پودر زیره و پودر لیمو عمانی : به مقدار کافی

 

 

طرز تهیه قیمه بوشهری اصیل :

با کوکری همراه باشید

لپه را از قبل شسته و بخیسانید سپس آن را با آب و کمی نمک بپزید و با گوشتکوب بکوبید.

گوشت را هم جداگانه پخته و له کنید، سیب زمینی را هم آبپز کرده و بکوبید.

پیاز سرخ شده را با کمی روغن در قابلمه ای ریخته و تفت دهید سپس نمک و ادویه ها را افزوده و خوب زیر و رو کنید.

بعد از کمی تفت دادن ادویه ها و پیاز در روغن ،رب گوجه را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا در اثر حرارت خامی رب گرفته شود و رنگ رب باز شود.

سپس به آنها نخودلپه له شده ، سیب زمینی و گوشت له شده را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا باهم مخلوط شوند. در حین هم زدن ، آب گوشت را هم به مواد مخلوط شده اضافه کنید و هم بزنید تا آب گوشت کاملا جذب مواد شود. این خورشت باید کم آب باشد به همین دلیل نباید زیاد آب گوشت را اضافه کرد.در واقعه همان 2 پیمانه کافیست.

بعد ازمخلوط کردن کامل مواد ، در قابلمه را ببندید و حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید تا خورشت کاملا جا بیفتتد.

وقتی خورشت کاملا جا افتاد در اواخر پخت مثلا 10 الی 15 دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت ، گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

خورشت قیمه بوشهری آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید و در کنار شکر پلو میل کنید.

 

 

نکاتی درباره پخت قیمه بوشهری:

  •  قیمه بوشهری شباهتی با قیمه‌ای که شما دیده اید و خوردید ندارد.
  • قیمه بوشهری را با چیپس سیب زمینی سرو نمی کنند.
  • قیمه بوشهری همیشه باید کنارش "شکر پلو” داشته باشد.
  •  قیمه و شکر پلو یکی از غذاهای رسمی مراسم‌های محرم و صفره و زیاد برای نذری آن را درست می کنند که البته له کردن آن در مقیاس زیاد قلق دارد.
  • قیمه باید طوری له شده باشد که هنگام خوردن و زمانی که قاشق می زنی خوب کش بیاید. اگر در خانه گوشتکوب برقی دارید که دیگر کار فوق العاده ساده می شود.
  • قیمه مزه اش ترش و شوره و شکر پلو هم تا حدی شیرین. ترکیب طعم آن خاص است و به نظر من خیلی خوشمزه. عطر خیلی خوبی هم دارد.
  • با قیمه هم زیره سیاه بخورید که نفخ آن را بگیرد.

 

خواص لپه:

از آنجایی که لپه یکی از مواد اصلی این غذا به شمار میرود در ادامه به برخی از خواص آن میپردازیم.

  • فیبر موجود در لپه کلسترول خون را کاهش داده و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری میکند. 
  • لپه حاوی پتاسیم بوده و فشاررخون را کنترل کرده و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
  • لپه از ایجاد پلاک در رگ ها جلوگیری کرده و برای حفظ سلامت قلب مفید است.
  • آهن موجود در لپه به درمان کم خونی کمک میکند و خوردن آن به افرادی که کم خونی دارند مفید است.
  • همچنین لپه به علت فیبری که دارد بیماری های روده ای و یبوست را کاهش می دهد.
  • لپه حاوی ویتامین B١، B٦ و اسیدفولیک میباشد که اگر زیاد پخته شوند ویتامین آن از بین میرود.

 

منبع : آشپزی